Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Στην Αθήνα του Μνημονίου γυρίζει ο Γούντι Άλεν την επόμενη ταινία του, με τίτλο Athens by night!

 Ο Γούντι Αλεν στην κούρσα των Όσκαρ;
Οι πληροφορίες που έρχονται από την Νέα Υόρκη είναι κατηγορηματικές. Ο μεγαλύτερος ίσως, εν ζωή Αμερικανός σκηνοθέτης, Γούντι Αλεν θα ολοκληρώσει τον κύκλο των ταινιών του που σκηνοθέτησε με αντικείμενο τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης, με μια ταινία ύμνο για την Αθήνα.

Μετά το «Βίκυ, Χριστίνα, Μπαρτσελόνα», το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Από την Ρώμη με αγάπη» ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται να κινηματογραφήσει την Αθήνα του Μνημονίου της χρεοκοπίας και των δεινών που περνούν οι Αθηναίοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προσωρινός τίτλος της επόμενης ταινίας του Αμερικανού δημιουργού φέρει τον τίτλο Athens by night και διηγείται την ζωή ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, κάτω από το Ακρόπολη, γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση. Οι πληροφορίες λένε ότι τον ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πίτ, ενώ την Ελληνίδα ερωμένη του θα υποδυθεί πιθανότατα η Πενέλοπε Κρούζ. Λέγεται ότι μια ενδεκαμελής ομάδα συνεργατών του Γούντι Αλεν, βρίσκεται ήδη με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τα reperages, ενώ το σενάριο σε ταινία του Άλεν το συνυπογράφει για πρώτη φορά ένας μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας,ο Πόλ Οστερ. Ο Αμερικανός δημιουργός αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου, οπότε και θα αρχίσουν τα γυρίσματα τα οποία σύμφωνα με το οργανόγραμμα της εταιρείας παραγωγής θα ολοκληρωθούν τέλη Σεπτεμβρίου.
Το να γυρίσει ταινία στην Ελλάδα ο Γούντι Αλεν στη συγκεκριμένη συγκυρία, αποτελεί τεράστια διαφήμιση για τη χώρα που δοκιμάζεται από την κρίση, τη βαθιά ύφεση και το Μνημόνιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets