Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ένα κερί για τους φοιτητές της Λάρισας

Ένα κερί για τους φοιτητές της Λάρισας
Ένα κάλεσμα- αγρύπνια, στη μνήμη των δυο φοιτητών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους λόγω της αδυναμίας τους να έχουν ένα ασφαλές μέσο θέρμανσης απευθύνουν οι Anonymous μέσω του διαδικτύου.

Δίνουν λοιπόν “ραντεβού” με όσους το επιθυμούν στις 7.30 στην πλατεία Συντάγματος.
Αντίστοιχη διοργάνωση, την ίδια ώρα, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές και για άλλες πόλεις.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου φοιτητές, μέλη του ΜΑΣ, έκαναν συγκέντρωση και εξόρμηση με διανομή ενημερωτικού υλικού στο κέντρο της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο φοιτητών και τη δηλητηρίαση τριών ακόμη από αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν στη Λάρισα.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές κατήγγειλαν "την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του" και ζήτησαν "κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ" στα καύσιμα για τη θέρμανση και "δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών".

Ήδη στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους μετατρέποντας την τελετή μνήμης σε ηχηρή διαμαρτυρία κατά της φτώχειας και της ανέχειας.
Συγκίνηση και θλίψη προκαλούν τα όσα αποκάλυψε η σπιτονοικοκυρά των παιδιών η οποία είπε ότι είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. "Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν".
Οι δυο νεαροί, μαζί με τρεις φίλους τους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο, ρίχνοντας μέσα κάρβουνα, προκειμένου να ζεσταθούν, αλλά δεν είχαν φροντίσει να αερίζεται ο χώρος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος των δυο παιδιών προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets