Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γυρίστηκε ταινία που αλλάζει ανάλογα με τις αντιδράσεις των θεατών

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Ένας Βρετανός σκηνοθέτης δημιούργησε μια ταινία που παρακολουθεί τους θεατές και μπορεί να αλλάξει το τέλος της ανάλογα με τις αντιδράσεις τους!

Η ταινία του Αλέξις Κίρκε ονομάζεται ´Πολλοί κόσμοι' Many Worlds και φτιάχτηκε στο κέντρο ηλεκτρονικής μουσικής του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ της Βρετανίας.(www.anexigita.com) Είναι μικρού μήκους και διαρκεί μόλις 15 λεπτά.

Η υπόθεση της σύντομης αυτής ταινίας είναι η εξής:δύο φοιτήτριες πηγαίνουν επίσκεψη στην συμφοιτήτριά τους  για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της αλλά αντί γι´αυτό τη βρίσκουν κλειδωμένη μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί σαν φέρετρο.(www.anexigita.com)



Όπως αποδείχτηκε η φοιτήτρια ήθελε να δοκιμάσει η ίδια το διάσημο κβαντικό πείραμα με τη γάτα του Σρόντιγκερ.Μέσα στο κουτί βρίσκεται μια φιάλη με κυάνιο συνδεδεμένη με ένα μετρητή Γκάιγκερ.(www.anexigita.com) Σύμφωνα με το πείραμα λοιπόν η φοιτήτρια μπορεί να βρίσκεται συγχρόνως σε δύο καταστάσεις.Νεκρή και το φιάλη με το κυάνιο σπασμένη αλλά και ζωντανή με τη φιάλη άθικτη.Τί θα γίνει μετά εξαρτάται από τους θεατές.


Πριν από την ταινία επιλέγονται 4 εθελοντές στους οποίους βάζουν αισθητήρες που αναλύουν κατά τη διάρκεια της ταινίας τους χτύπους της καρδιάς,την δραστηριότητα του εγκεφάλου,τα επίπεδα αδρεναλίνης,καθώς και της μυικής έντασης.Όλα αυτά είναι δείκτες της έντασης που βρίσκεται ο οργανισμός τα οποία αναλύονται από ένα πρόγραμμα σε πραγματικό χρόνο.

Ανάλογα με την αντίδραση των τεσσάρων εθελοντών υπάρχουν και τέσσερις διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τελειώνει η ταινία.(www.anexigita.com) Αν στην αρχή της ταινίας η διάθεση των εθελοντών είναι γενικά καλή τότε η πλοκή ακολούθως παίρνει δυσάρεστη τροπή.Το αντίθετο συμβαίνει αν ο φόβος και ο τρόμος στην αρχή της ταινίας είναι αυξημένος.Το τέλος τότε είναι καλό.

Τα ηχητικά εφέ είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προκαλούν τα συναισθήματα των θεατών.Το ίδιο και η εικόνα που άλλοτε γίνεται πιο θολή και άλλοτε πιο καθαρή για να μπερδεύει τους θεατές.

Η ταινία προβλήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στο φεστιβάλ Peninsula Arts Contemporary Music Festival 
στο Πλύμουθ της Μ.Βρετανίας.

 http://www.youtube.com/watch?v=N6WpH6IU3DM&feature=player_embedded


www.anexigita.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets