Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Έγχρωμες φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί!

Είναι φωτογραφίες ειδικά επεξεργασμένες από τα πρώτα χρόνια των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Τα οποία άνοιξαν λίγο μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία το 1933. Τότε άρχισαν οι Ναζί να «μαζεύουν» αυτός που θεωρούσαν «ανεπιθύμητους»: κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους, μάρτυρες του Ιεχωβά, αλκοολικούς, πόρνες, άστεγους, ικέτες, τσιγγάνους και εγκληματίες.


Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες «ανέβηκαν» στην ιστοσελίδα Vintage Everyday. Δεν είναι σαφές ποιο είναι το στρατόπεδο ή πότε ακριβώς έχουν τραβηχτεί. Αλλά θεωρείται πως είναι πριν το 1939.

Τα SS είχαν δημιουργήσει μεγάλα στρατόπεδα στο Οράνιενμπουργκ, στο Έστερβαγκεν και στο Νταχάου. Για τις γυναίκες υπήρχε το στρατόπεδο Λιχτενμπουργκ στη Σαξονία, ενώ στο Κολούμπια Χάους του Βερολίνου συγκεντρώνονταν όσοι βρίσκονταν υπό έρευνα από τη Γκεστάπο.

Όσοι βρίσκονταν σε στρατόπεδα έφεραν διακριτικά. Οι πολιτικοί κρατούμενοι φορούσαν κόκκινο τρίγωνο, οι εγκληματίες πράσινο, οι ομοφυλόφιλοι ροζ και οι Ιεχωβάδες μωβ. Οι Εβραίοι φορούσαν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ πάνω από το τρίγωνο.

Το 1934 ο Χίτλερ έδωσε εντολή στον ηγέτη των SS, Χάινριχ Χίμλερ να «χτίσει» το σύστημα της διοίκησης των στρατοπέδων.
Μέχρι το τέλος του 1933 οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν περίπου 45.000. Όταν προς το τέλος του ο Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, τα στρατόπεδα στη Γερμανία και σε εδάφη που είχαν κατακτηθεί έφταναν τις 40.000.
Τα πιο γνωστά ήταν το Άουσβιτς και το Νταχάου.

Εκτιμάται ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι και εκατομμύρια Πολωνοί, Ρώσοι στρατιώτες, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι και άλλοι «ανεπιθύμητοι» για τους «άριους» Ναζί έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets