Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οικολογικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το κρύωμα και τη γρίπη – Καθαριότητα και διατροφή

Ο χειμώνας εγκυμονεί κινδύνουςγια την υγεία καθώς συνάχια, κρούσματα γρίπης και κρύωμα έχουν την “τιμητική” τους.
Για την πρόληψη της γρίπης καταρχάς απαιτείται ψυχραιμία, ηρεμία και ξεκούραση.

Πέρα από αυτά μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια απλά, “οικολογικά” βήματα που δεν θα επιβαρύνουν το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα και θα σας διατηρήσουν υγιείς.
—Πλένετε συχνά τα χέρια σας
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, “το απλό πλύσιμο των χεριών μπορεί δυνητικά να σώσει περισσότερες ζωές από οποιοδήποτε εμβόλιο ή ιατρική παρέμβαση και θεωρείται η πιο αποτελεσματική και οικονομική λύση πρόληψης της διάρροιας και της πνευμονίας”.
Έτσι το πλύσιμο των χεριών προλαμβάνει από το απλό κρύωμα μέχρι τον ιό της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση κατά τους χειμερινούς μήνες.
—Αποφύγετε τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα
Παρότι τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή, συχνά επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που αναμένουμε, αφού επιτρέπουν στα μικρόβια να αναπτυχθούν και να γίνουν ανθεκτικότερα σε κάθε είδους θεραπεία.
Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας λέει ότι η χρήση αντιβακτηριδιακών σαπουνιών ή τζελ ουσιαστικά“εκτρέφει” υγιέστερα και ισχυρότερα βακτήρια, τα οποία αγωνίζονται να επιβιώσουν χτίζοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
—Κάνετε συχνά “φασίνα” στο σπίτι
Η καθημερινή καθαριότητα στο σπίτι, χωρίς χρήση χημικών αποσμητικών χώρου, το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα απομακρύνουν τη μούχλα και το μόλυβδο που εισέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον και επιτείνουν τα συμπτώματα των ασθενειών.
Ένα καθαρό πάτωμα με χρήση ζεστού νερού και φυσικών καθαριστικών εμποδίζει την εξάπλωση των μικροβίων, όπως επίσης και ο συχνός καθαρισμός κλινοσκεπασμάτων, πόμολων, τηλεχειριστηρίων, πληκτρολογίων, διακοπτών ρεύματος και άλλων αντικειμένων συχνής επαφής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αιθέριο έλαιο από οργανικό πράσινο τσάι απότελεί ένα άριστον φυσικό απολυμαντικό.
Μερικές σταγόνες φυσικού σαπουνιού και 15-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου μπορούν να φτιάξουν ένα πολύ καλό οικολογικό καθαριστικό για τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε συχνά, συμπεριλαμβανομένων επιφανειών κοπής, πάγκων, της τουαλέτας και των τοίχων.
—Υγιεινή διατροφή
Πολλές είναι οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ωστόσο που αυτό που έχει σημασία είναι η σωστή, ισορροπημένη διατροφή.
Η ποικιλία στις τροφές, η επιλογή φρέσκων και γιατί όχι οργανικών προϊόντων μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να περιορίσουν τον κίνδυνο ασθένειας.
—Βάλτε καρυκεύματα στο φαγητό
Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την προσθήκη οργανικών μπαχαρικών και μυρωδικών βοηθά στην φυσική καταπολέμηση του άγχους και εμποδίζει την εξάπλωση βακτηρίων στον οργανισμό.
Το δενδρολίβανο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ενώ το μοσχοκάρυδο βοηθά στον καλύτερο ύπνο και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το τζίντζερ από την άλλη πλευρά καταπραΰνει τον πόνο στο άνω αναπνευστικού συστήματος, από τον βήχα και τη βρογχίτιδα.
—Αν τελικά αρρωστήσετε
Οι λύσεις είναι απλές: ξεκούραση, ζεστά μπάνια, αιθέρια έλαια, τσάι με μέλι κλπ.
Βεβαίως εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν άμεσα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό για να λάβετε ιατρικές συμβουλές και φάρμακα.
Προσέξτε τουλάχιστον τη χρήση αντιβιοτικών που συχνά δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.



econews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets