Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καλλιτεχνικές οφθαλμαπάτες στην πόλη(φώτο)

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
Υπάρχει η θεωρία ότι ο κόσμος μας είναι μια αυταπάτη,ένα μάτριξ μέσα στο οποίο ζούμε όλοι μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την πραγματική αλήθεια.Παρόλα αυτά ξέρουμε τί είναι μια οφθαλμαπάτη αλλά και πώς να τη δημιουργήσουμε.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Βαρίνι εδώ και δεκαετίες δημιουργεί τρισδιάστατες ζωγραφιές σε δρόμους και τοίχους.Τα δημιουργήματά του έχουν εκπληκτικό βάθος και προοπτική.

Δωμάτια,δρόμοι,τοίχοι και σπίτια χρωματίζονται με κύκλους και διάφορα άλλα σχήματα τα οποία δημιουργούν στο μάτι την απάτη ότι κρέμονται στον αέρα.





 Αν ζωγραφίσεις έναν κύκλο σε ένα κομμάτι χαρτί πάντα θα φαίνεται ο ίδιος,δηλώνει ο Βαρίνι.Το ζωγράφισμά του πάνω σε έναν τοίχο ή ένα σπίτι είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση λόγω της τραχιάς και μεγαλύτερης επιφάνειας,αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό.


Για να τελειώσεις έναν  τέτοιο κύκλο πρέπει να καταβάλεις μέγαλες προσπάθειες,πολλούς υπολογισμούς ,να το χωρίσεις σε μέρη και μετά να αρχίσεις να τον σχεδιάζεις.

Άλλη μια εκπλητική οφθαλμαπάτη είναι κόκκινες γραμμές πάνω σε ένα ολόκληρο κτίριο.Το αποτέλεσμα είναι εκλπηκτικό αφού μοιάζουν με πραγματικές κόκκινες ακτίνες.



Αυτή η εκπληκτική μπλε οφθαλμαπάτη ζωγραφίστηκε το 2005 στο Παρίσι.Αν κοιτάξεις τις γραμμές από κοντά θα δεις ότι έχουν διαφορετικό πλάτος και σε μερικά σημεία κόβονται απότομα.Μόνο από ένα σημείο μπορείς να δεις αυτό το εκπληκτικό σχέδιο που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.Ελπίζουμε μόνο ότι κατά των σχεδιασμό των γραμμών δεν έπαθαν ζημιά τα όμορφα αυτά κλασσικά κτίρια.


www.anexigita.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets