Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ιατρικά εργαλεία του παρελθόντος που προκαλούν τρόμο

 
Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που οι γιατροί δεν είναι εξοπλισμένοι με τα τρομακτικά εργαλεία που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.Και μόνο η όψη τους σου κυριολεκτικά σου κόβει το αίμα.Φανταστείτε να τα χρησιμοποιούσαν πάνω σας κιόλας.


1.Σκαριφικάτορας,1874




̤̤̤̤̤Κάποτε χρησιμοποιούσαν αυτό το εργαλείο για να κάνουν εμβόλια κατά της ευλογιάς.(www.anexigita.com) Τέσσερις κοπτήρες με φλύκταινες τρυπούσαν το δέρμα  του ασθενή που είχε ήδη μολυνθεί και στη συνέχεια με τους ίδιους κόφτες έσκαβαν το μαλακό δέρμα του παιδιού.


2.Καρέκλα για τοκετούς.Αρχές 18ου αιώνα.




Σ´αυτή την καρέκλα είχαν γεννήσει αρκετές γυναίκες της νεότερης εποχής.Πίσω στην πλάτη της υπήρχε εικόνα του Χριστού για να προσεύχονται.


3.Σύριγγα υδραργύρου και πακέτα επιδέσμων (1545)




Αυτά τα αντικείμενα ανακλύφθηκαν στο βυθισμένο πλοίο Μαρία Ρόζα. (www.anexigita.com) Η σύριγγα υδραργύρου χρησιμοποιούταν για την θεραπεία των ναυτικών από τη ...σύφιλη.


4.Λεπίδες για την πρόκληση τοπικής αιμορραγίας.


Για να προκαλέσουν τοπική αιμορραγία ,πίεζαν τη λεπίδα πάνω σε μια φλέβα μέχρι να βγει αίμα.


5.Σετ για τεστ εγκυμοσύνης.1980


Αυτό το τεστ εγκυμοσύνης το χρησιμοποιούσαν όχι και πριν από πολύ καιρό.Με αυτό ήταν δυνατό να μετρηθεί η περιεκτικότητα των χοριακής γοναδοτροπίνης ,ορμόνης στα ούρα. Το σετ περιλάμβανε σωληνάρια αντιορού, λατέξ και δοχείο ανάμιξης.


6.Σετ για τρυπανισμό κρανίου.1771


Ο τρυπανισμός του κρανίου ήταν μέθοδος που χρησιμοποιούταν για τη θεραπεία της επιληψίας ,ήδη από τους αρχαίους χρόνους.Θεωρούταν ότι από την τρύπα που έκαναν στο κρανίο μπορούσαν να βγούν οι δαίμονες που βρίσκονταν στο κεφάλι του ασθενή και τον απάλλασαν από την ασθένειά του.


7.Κρεβάτι για ασθενείς ψυχιατρικών κλινικών.1840



Αυτό το πρωτότυπο κρεβάτι εφευρέθηκε στην πόλη Γιούτικα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.Χρησιμοποιούταν για πολύ νευρικούς ασθενείς που δεν τους χωρούσε ο τόπος.Μία σηκώνονταν,μία κάθονταν και γενικά ήταν υπερκινητικοί και δημιουργούσαν διάφορα προβλήματα.Συχνά αντί για σεντόνια έβαζαν άχυρο για να μην τα... ξεστρώνει ο ασθενής συνέχεια.
Σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται στις αρχές του 20ου αιώνα.(www.anexigita.com)


8.Συσκευή για τις ανεπιθύμητες στύσεις.Γερμανία 1894.



Για να αποφεύγεται η απώλεια σπέρματος και έτσι να μην ξοδεύεται η πολύτιμη ενέργεια του οργανισμού για το τίποτα ,Γερμανοί επιστήμονες επινόησαν αυτή τη συσκευή για να προστατεύουν τους νέους τους.

Αποτελούταν από ένα δαχτυλίδι και γύρω του υπήρχαν δόντια τα οποία μόλις που ακουμπούσαν το μόριο.(www.anexigita.com) Τη φορούσαν πριν τον ύπνο και αν κατά τη διάρκεια του ύπνου προκαλούταν στύση ,τα δόντια καρφώνονταν στο ερεθισμένο μόριο και ο νεαρός ξυπνούσε από τον πόνο.


9.Τσιμπίδα για εξαγωγή δοντιών (1860)



Η βίδα που προεξέχει βιδόνταν στο δόντι για να είναι πιο εύκολο να το πιάσουν και να το εξάγουν.Και όλα αυτή η διαδικασία χωρίς αναισθητικό βέβαια.


10.Πριόνι για κόκκαλα .1860



Τέτοια πριόνια χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου των ΗΠΑ.(www.anexigita.com) Οι χειρούργοι ακριβώς μέσα στο πεδίο της μάχης τύλιγαν το ελαστικό πριόνι στο πόδι του πληγωμένου πολεμιστή και του έκοβαν το πληγωμένο κομμάτι χάρη στο οποίο κατάφερναν να σώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ποδιού.
www.anexigita.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets