Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παρελθόν ο άνθρωπος που δημιούργησε το Android

Παρελθόν ο άνθρωπος που δημιούργησε το AndroidΠαραιτήθηκε από τη θέση του στην κορυφή του Android ο Andy Rubin, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google.

Τη θέση του θα πάρει ο Sundar Picahi που μέχρι σήμερα είναι senior Vice President για τον δημοφιλή browser της Google, τον Chrome αλλά και τις εφαρμογές του.

Η συνεργασία του Andy Rubin με τη Google ξεκίνησε το 2004 όταν ο προγραμματιστής επισκέφτηκε την εταιρεία και παρουσίασε την ιδέα του για ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα για κινητά χωρίς περιορισμούς.
Η Google αγκάλιασε την ιδέα που έφερε επανάσταση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.
Το Android έγινε το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα και σήμερα είναι εγκατεστημένο σε εκατομμύρια συσκευές.
Πάνω από 750 εκατομμύρια συσκευές διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα της Google επίσημα.
Ο Andy Rubin θα παραμείνει στη Google όμως θα ασχοληθεί με άλλα project χωρίς όμως η εταιρεία να έχει ανακοινώσει ποια είναι αυτά.
Δεν αποκλείεται ο ιδρυτής του Android να ασχοληθεί με τα νέα Google Glasses.
Το γεγονός ότι στο τιμόνι του Android μπαίνει ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον browser Chrome ίσως δείχνει την στρατηγική της εταιρείας να ενοποιήσει το Android με το Chrome OS προσφέροντας μια ενιαία εμπειρία.
Ο ίδιος Andy Rubin δήλωσε ότι αφήνει ήσυχος το Android καθώς έχει γίνει ήδη αρκετά μεγάλο και είναι σίγουρος για την ποιότητα της δουλειάς που έχει κάνει.

πηγή:e-go.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets