Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

29 νέοι αντιδραστήρες στην Κίνα

 29 νέοι αντιδραστήρες στην ΚίναΔυναμικά επανέρχεται η πυρηνική ενέργεια στην Κίνα, με την κατασκευή 29 νέων αντιδραστήρων, παρά το γεγονός ότι μετά τον πυρηνικό όλεθρο της Φουκουσίμα το Πεκίνο ανακοίνωσε προσωρινά την αναστολή χορήγησης νέων αδειών.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 40% των πυρηνικών αντιδραστήρων που βρίσκονται υπό κατασκευή αυτή την περίοδο παγκοσμίως. Ακολουθούν η Ρωσία, η Ινδία και η Νότιος Κορέα.Σήμερα η πυρηνική ενέργεια αντιπροσωπεύει μόνο το 2% στο ενεργειακό μίγμα της Κίνας, ενώ στις ΗΠΑ και τη Γαλλία το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο και ανέρχεται σε 19% και 75% αντίστοιχα.

Ωστόσο, μόλις η Κίνα κατασκευάσει τους 29 νέους αντιδραστήρες το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή αναμένεται να εκτιναχθεί.Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που νέα μοντέλα αντιδραστήρων σχεδιάζονται και αναπτύσσονται σε πλήρες μέγεθος.

Ένα από τα νέα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι το AP1000 της αμερικανικής εταιρείας Westinghouse Electric, το οποίο θεωρείται ασφαλέστερο καθώς στην οροφή του διαθέτει μια γιγάντια δεξαμενή που παρέχει άμεση ψύχρανση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή σοβαρής βλάβης.

Παρόλαυτά η πυρηνική ενέργεια ποτέ δεν μπορεί να εξασφαλίσει απόλυτη ασφάλεια και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, σε αντίθεση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


βρειφινγνεςσ.γρ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets