Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παρέλαση με μεγάλη συμμετοχή για την 25 Μαρτίου και στον Καναδά

Η πρωθυπουργός του Οντάριο έκλεισε το μήνυμά της στα ελληνικά με το σύνθημα: «Ζήτω η Ελλάς!»



Πάνδημη ήταν η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπου χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ κρατώντας τις σημαίες της Ελλάδας και του Καναδά και φωνάζοντας συνθήματα «Ζήτω η Ελλάδα». 

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλήθος και το πάθος των Ελλήνων του Τορόντο ήταν ανυπέρβλητο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές του έθνους.

Στην παρέλαση συμμετείχαν νέοι από τους φοιτητικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους και τα Ελληνικά σχολεία. Η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη και γεμάτη θέρμη, καθώς οι Ελληνες του Τορόντο γιόρτασαν την επέτειο της Επανάστασης 21, ενώ εκατοντάδες παρατηρητές πλημμύρισαν τα πεζοδρόμια.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου εψάλη δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων του 1821 από τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο της Μητρόπολης Τορόντο. 'Ολοι οι περευρισκόμενοι κατέληξαν στην Παμμακεδονική Ενωση για την παραδοσιακή δεξίωση.

Σημειώνεται ότι, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το γκαλά της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, στο οποίο παραβρέθηκε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός Κάθλιν Γουίν τιμώντας, με την παρουσία της, τον Ελληνισμό του Τορόντο και την ιστορία του.

Η νέα πρωθυπουργός του Οντάριο στο μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας τόνισε πως οι Ελληνες στο Οντάριο έδειξαν τις αρετές των προγόνων τους, κουράγιο, δύναμη, επιμονή κατορθώνοντας να εμπλουτίσουν τη ζωή του τόπου με τη μετανάστευσή της. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets