Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μουρίνιο vs Φέργκιουσον, όπως Κράμερ εναντίον Κράμερ!

 
Η σημερινή «τιτανομαχία» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι μόνο μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο από τις κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, αλλά και μια συναρπαστική μονομαχία ανάμεσα σε δύο από τους σπουδαιότερους τεχνικούς όλων των εποχών: τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που το όνομα του Πορτογάλου έχει ακουστεί για την αντικατάσταση του Φέργκιουσον, όταν και αν ποτέ ο τελευταίος αποφασίσει να εγκαταλείψει τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» -γιατί το να τον διώξει η διοίκηση, π.χ., αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ο ίδιος ο «Special One» πάντως, ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση τπυ «Μπερναμπέου», απέκλεισε με χιούμορ την περίπτωση να διαδεχθεί τον Φέργκιουσον. «Δεν θα αντικαταστήσω τον Άλεξ Φέργκιουσον. Ο λόγος είναι ότι θα ολοκληρώσουμε την καριέρα μας την ίδια χρονική στιγμή: εκείνος όταν θα είναι 90 χρονών και εγώ όταν θα είμαι 70!» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό του για τον Πορτογάλο συνάδελφό του. «Θα ήθελα κάποτε να γίνει ο διάδοχός μου» είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο συνήθως φειδωλός σε... κομπλιμέντα τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Φέργκιουσον φιλοξενήθηκε κάποτε στις σελίδες του βιβλίου «Μουρίνιο, τα μυστικά της επιτυχίας του», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όταν κοιτάζω τον Ζοζέ, αναγνωρίζω ένα κομμάτι του εαυτού μου. Στον πρώτο του χρόνο στην Τσέλσι, όταν τον είδα να τρέχει πάνω-κάτω στο Στάμφορντ Μπριτζ, μου θύμισε έντονα τα πρώτα προπονητικά χρόνια μου στην Αμπερντίν».

Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 14 φορές, με τον Μουρίνιο να μετρά συνολικά έξι νίκες, έναντι μόλις τριών του Φέργκιουσον, ενώ πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ωστόσο, ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ παραμένει αήττητος από τον Πορτογάλο από τις 19 Μαΐου του 2007, όταν η Τσέλσι είχε επικρατήσει της Γιουνάιτεντ με 1-0 στον τελικό του αγγλικού Λιγκ Καπ.

Ο Φέργκιουσον μετρά  21 εγχώριους τίτλους, ο Πορτογάλος έχει ήδη φτάσει τους 20 (σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα), ενώ και οι δύο έχουν κατακτήσει δις το Champions League.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets