Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τα gadgets του 2013

Τα gadgets του 2013 (9)
Μπορεί η ευρωζώνη να παλεύει ακόμη με τα ελλείμματα των κρατών-μελών της, στην τεχνολογία όμως υπάρχει περίσσευμα. Ολα δείχνουν ότι το 2013 θα είναι η χρονιά των μεγάλων τεχνολογικών καινοτομιών, καθώς οι εταιρείες του κλάδου ετοιμάζονται να λανσάρουν συσκευές και εφαρμογές που μέχρι πρότινος βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας: από 100% άθραυστα κινητά και σούπερ γυαλιά έως θερμαινόμενα ρούχα που… φορτίζουν τις συσκευές σας.
Ορισμένες από τις εφαρμογές της νέας, υψηλής τεχνολογίας, εποχής παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Λας Βέγκας, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων του κόσμου.
Η CES (Consumer Electronics Show), που διοργανώνεται κάθε Ιανουάριο στην πρωτεύουσα του τζόγου, θεωρείται βαρόμετρο για τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς εκεί παρελαύνουν όλες οι νέες τάσεις του κλάδου και οι συσκευές που συνήθως μονοπωλούν το ενδιαφέρον των απανταχού γκατζετάκηδων.

  • Για να μη χάσετε τη βαλίτσα σας ποτέ
Τα gadgets του 2013 (1)
Η αμερικανική εταιρεία GlobaTrac χρησιμοποιεί αισθητήρες για να λύσει ένα άλλο πρόβλημα: την απώλεια των αποσκευών. Το Trakdot είναι μια μικρή συσκευή που τοποθετείται μέσα στις βαλίτσες και επικοινωνεί με το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth, λέγοντάς σας πού ακριβώς βρίσκονται ανά πάσα στιγμή!
  • Η μικρή οθόνη μεγαλώνει
Τα gadgets του 2013 (2)
Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων λανσάρουν συσκευές με μεγαλύτερη ευκρίνεια, πιο έξυπνες, αλλά και πιο ακριβές. Στη μάχη μπαίνουν η LG, η Sony, η Samsung και η Sharp. Από την τελευταία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τηλεόραση – γίγας 90 ιντσών, που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Λας Βέγκας. Η Samsung έκανε επίδειξη της πρώτης τηλεόραση στον κόσμο με καμπύλες: η κυρτή τηλεόραση με τεχνολογία OLED προσφέρει την ψευδαίσθηση πραγματικών τρισδιάστατων εικόνων
  • Για την εκπαίδευση του μωρού
Τα gadgets του 2013 (3)
Το ουροδοχείο μωρού με την ειδική θέση για το… iPad έχει κλέψει τα βλέμματα πολλών επισκεπτών στην έκθεση του Λας Βέγκας. Οπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, δεν υπάρχει κάποιο application που να εκπαιδεύει το μωρό να κάνει την ανάγκη του. Η ιδέα για την κατασκευή του είναι να το κρατήσει εκεί όσο διάστημα είναι απαραίτητο, διασκεδάζοντάς το ταυτόχρονα
  • Οι υπολογιστές που… φοριούνται
Τα gadgets του 2013 (4)
Η νέα τάση που θα φορεθεί, κυριολεκτικά, εφέτος στην τεχνολογία είναι τα wearable computers (ελληνιστί: υπολογιστές που φοριούνται στο ανθρώπινο σώμα). Οι πρώτοι που θα κυκλοφορήσουν θα έχουν τη μορφή βραχιολιού και θα φοριούνται στον καρπό. Μεταξύ άλλων, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την πορεία της υγείας σας, να παίρνουν την πίεση, να καταρτίζουν το προσωπικό σας διαιτολόγιο και να σας υπενθυμίζουν ποια φάρμακα πρέπει να πάρετε. Στο μεταξύ, η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα Project Glass (αυτά που φοράει στη φωτογραφία ο Σεργκέι Μπριν, εκ των ιδρυτών της Google), τα πρώτα ψηφιακά γυαλιά που συνδέονται με το Ιντερνετ και φέρνουν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας τις λειτουργίες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
  • Η ώρα της εύκαμπτης οθόνης
Τα gadgets του 2013 (5)
H βρετανική εταιρεία Plastic Logic παρουσίασε στη CES, την πρώτη ταμπλέτα που… λυγίζει, η οποία είναι τόσο λεπτή όσο ένα φύλλο χαρτιού. Η συσκευή, με το όνομα PaperTab, η οποία παρήχθη σε συνεργασία με την Intel, έχει οθόνη 10,7 ιντσών και είναι κατασκευασμένη από πλαστικό αντί για γυαλί, έχοντας τη δυνατότητα να λυγίζει και να μη σπάει σε περίπτωση που πέσει κάτω. Λυγίζοντας ελαφρά την οθόνη ο χρήστης μπορεί να γυρίσει σελίδα στο ηλεκτρονικό έντυπο ή στο έγγραφο που διαβάζει.
  • Φούρνος με Αndroid τεχνολογία
Τα gadgets του 2013 (6)
Αν έχετε κινητό Android, μήπως θα θέλατε το ίδιο λογισμικό να τρέχει και στον φούρνο σας; Στην έκθεση CES παρουσιάστηκε η πρώτη ηλεκτρική (ή, καλύτερα, ηλεκτρονική) κουζίνα Android, που φέρει το όνομα Dacor: διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη επτά ιντσών που μπορεί να προβάλει αμέτρητες συνταγές και στη συνέχεια να καθορίσει τον χρόνο και τον τύπο μαγειρέματος! Επιπλέον, μπορείτε {LF}να ρυθμίσετε τον φούρνο για να αρχίσει το μαγείρεμα σε προκαθορισμένο χρόνο.
  • Γάντια για το κρύο και το… κινητό
Τα gadgets του 2013 (7)
Στην έκθεση CES παρουσιάστηκαν και γάντια με… Bluetooth, τα οποία συνδυάζουν την προστασία από το κρύο με τις χάι τεκ λειτουργίες. Τα γάντια συγχρονίζονται με το smartphone του χρήστη και διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, επιτρέποντας στον κάτοχο να απαντήσει σε μία κλήση, να συνομιλήσει ή να κλείσει το τηλέφωνο, χωρίς να αγγίξει τη συσκευή!
  • Κινητό για δύτες!
Τα gadgets του 2013 (8)
Στην έκθεση CES παρουσιάστηκε και το πρώτο αδιάβροχο κινητό. Το Sony Xperia Z (στη φωτογραφία) τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android, έχει τεράστια οθόνη πέντε ιντσών και – το σημαντικότερο – αντέχει στο νερό. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας βούτηξαν το τηλέφωνο σε ένα δοχείο με νερό και όταν το έβγαλαν λειτουργούσε ακόμη! Παράλληλα, η εταιρεία HzO έκανε επίδειξη της τεχνολογίας WaterBlock, η οποία υπόσχεται συσκευές απολύτως αδιάβροχες και απρόσβλητες από τη σκόνη και την υγρασία.
  • Ρομπότ… οικιακής χρήσης
Τα gadgets του 2013 (9)
Οι επιστήμονες σχεδιάζουν ρομπότ… οικιακής χρήσης τα οποία θα είναι σε θέση να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού, να σερβίρουν φαγητό και να σας κάνουν μασάζ. Η κορεατική εταιρεία Roboware αναπτύσσει έξυπνα ρομπότ τα οποία λειτουργούν ως παιχνίδια ή ως εκπαιδευτικά εργαλεία. Ορισμένα από αυτά αντιλαμβάνονται τον περιβάλλοντα χώρο και είναι εξοπλισμένα με κάμερα, αισθητήρες και οθόνη αφής.


otherside.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets