Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Eurovision: Λεπτομέρειες για τον ελληνικό τελικό

Eurovision: Λεπτομέρειες για τον ελληνικό τελικό

Ο μεγάλος ευρωπαϊκός τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Στις 18 Φεβρουαρίου ωστόσο, θα είναι η βραδιά του ελληνικού τελικού κατά την οποία θα ανακοινωθεί ποιο από τα 4 υποψήφια τραγούδια θα μας εκπροσωπήσει.
Σειρά, θα έχει ο δεύτερος ημιτελικός της διοργάνωσης ο οποίος θα γίνει στη Σουηδία στις 16 Μαΐου.
Έτσι, σε ό, τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, η σειρά εμφάνισή τους στη σκηνή του Gazi Music Hall λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ είναι η εξής: Θωμαή Απέργη – One Last Kiss, Alex Leon Feat. Giorgina – Angel, Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης – Alcohol is Free, Αγγελική Ηλιάδη – Χίλιες και μία Νύχτες.
Τη βραδιά θα παρουσιάσουν η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ και από την ιστοσελίδα του Eurovision TV,  από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTube, από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV, καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.
Η βραδιά όμως δεν θα σταματήσει εκεί. Πέρα από τις live εμφανίσεις των καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, στη σκηνή θα ανέβουν έξι νικητές της Εurovision οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές. Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Μέλιsses και η Ελένη Φουρέιρα θα υποδεχτούν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak, τη Marija Serifovic, ενώ από τα highlights του Ελληνικού Τελικού θα είναι οι εμφανίσεις των δυο μοναδικών Ελληνίδων, που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της  Έλενας Παπαρίζου.
Όσο για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 58ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων και γραπτών μηνυμάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets