Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η πιο άσχημη γυναίκα

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
150 χρόνια πέρασαν από τότε που πέθανε  η  πιό άσχημη γυναίκα που έζησε ποτέ.Την ονόμαζαν γυναίκα αρκούδα,γυναίκα μαϊμού ή γυναίκα με τη γενειάδα.Σε όλη της τη ζωή την έβαζε ο άντρας της να δίνει παραστάσεις στο τσίρκο του δείχνοντας την ασχήμια της.


Η Ιουλία Παστράνα έμεινε γνωστή ως η πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου.Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1834 και έπασχε από δύο πολύ σπάνιες ασθένειες που της προκάλεσαν υπερτροφία στο σαγώνι και υπερβολική τριχοφυία στο πρόσωπο και σχεδόν όλο της το σώμα.Αυτά όμως δεν ήταν τα μοναδικά αποκρουστικά χαρακτηριστικά που είχε.(www.anexigita.com) Το ύψος της έφτανε μόλις το 1 μέτρο και 38 εκατοστά και διέθετε διπλή σειρά δοντιών!

Το 1850 πωλήθηκε σε έναν Αμερικανό ιμπρεσάριο που λεγόταν Θεόδωρος Λεντ,ο οποίος ακολούθως την παντρεύτηκε για να βγάλει λεφτά από την ασχήμια της.Η γυναίκα τον αγάπησε τον Λεντ ,ο οποίος της έμαθε να τραγουδάει και να χορεύει για να μπορεί να δίνει σόου στις περιοδείες τους στην Αμερική και την Ευρώπη.(www.anexigita.com) Η άτυχη γυναίκα πέθανε σε ηλικία 26 χρονών μαζί με το μωρό της στη γέννα το οποίο είχε κληρονομήσει την ασθένειά της.

Παρ´όλα αυτά  το μωρό και τη μάνα του δεν τα έθαψαν αλλά τα μουμιοποιήσαν για να τα δείχνουν στον κόσμο σαν έκθεμα.Τα επόμενα χρόνια οι μούμιες τους περνούσαν από τον έναν ιδιοκτήτη στον άλλον.Τα απομεινάρια του μωρού τελικά θάφτηκαν λόγω φθοράς,ενώ η μούμια της γυναίκας κατέληξε στο Όσλο της Νορβηγίας.


Και μόλις πρόσφατα,150 χρόνια μετά τον θάνατό ,το σώμα της Παστράνα επιστράφηκε στην πατρίδα της στην πολιτεία Σιναλόα του Μεξικού όπου και θάφτηκε.(www.anexigita.com) Σύμφωνα με την καθολική θρησκευτική παράδοση θάφτηκε στο νεκροταφείο της πόλης σε ένα λευκό φέρετρο,διακοσμημένο με άσπρα τριαντάφυλλα.

´Φανταστείτε τί επιθετικότητα και σκρηρότητα συνάντησε στη ζωή της.´,δήλωσε ο Μάριο Λόπεζ,τωρινός δήμαρχος της Σινχαλόα.
www.anexigita.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets