Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αναζητούνται ηλικιωμένοι για αποστολή στον Άρη

Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον εκατομμυριούχο Dennis Tito, τον πρώτο τουρίστα του διαστήματος, αναζητά ηλικιωμένο ζευγάρι, δοκιμασμένο στις δυσκολίες της ζωής, για αποστολή στον Άρη.
Το ίδρυμα Inspiration Mars Foundation προγραμματίζει την αποστολή στον Άρη, που θα διαρκέσει 1,5 χρόνο, για τον Ιανουάριο του 2018, όταν ο πλανήτης θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Γη.
Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε το Ίδρυμα, η αποστολή στον Άρη είναι δυνατή με χρήση της υφιστάμενης τεχνολογίας. Το μόνο που απομένει λοιπόν είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων.
Ανάμεσα στα άτομα που εμπλέκονται στο project είναι ηJane Poynter, η οποία το 1991 πέρασε δυο χρόνια έγκλειστη σε ένα πειραματικό οικοσύστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος Biosphere 2, μαζί με άλλους επτά ανθρώπους.
Η ίδια χαρακτήρισε το οικοσύστημα «Νέο Κήπο της Εδέμ» και παντρεύτηκε έναν από συμμετέχοντες.
Σε ό,τι αφορά την αποστολή στον Άρη, όπως δήλωσε η κ. Poynter, οι διοργανωτές αναζητούν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που η υγεία τους και η γονιμότητά τους θα επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό από τη ραδιενέργεια στην οποία θα εκτεθούν κατά την αποστολή τους στο διάστημα.
Το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο πλαίσιο της αποστολής, οπότε θα επιλεχθούν άνθρωποι με ανθεκτικότητα, αντοχή και ανεκτικότητα, ικανοί να παραμείνουν ευδιάθετοι παρά τις αντιξοότητες.
Οι ηλικιωμένοι που θα συμμετάσχουν στην αποστολή θα υποβληθούν σε εντατική εκπαίδευση, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για  ψυχολογική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

econews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets