Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Για εισβολή ζόμπι προετοιμάζεται ο Καναδάς

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια ερώτηση του βουλευτή του Νεοδημοκρατικού Κόμματος...


Πατ Μάρτιν, για το κατά πόσο ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών της χώρας έχει επαρκές σχέδιο αντιμετώπισης μιας ενδεχόμενης εισβολής ζωντανών – νεκρών στον Καναδά.



Ζήτησε μάλιστα την κατάρτιση αποτελεσματικού σχεδίου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Τα ζόμπι δεν γνωρίζουν σύνορα και μια εισβολή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πανδημία σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο», προειδοποίησε ο Μάρτιν καλώντας τον Καναδό υπουργό να καταρτίσει σχέδιο μαζί με τους Αμερικανούς ομολόγους του.



Τον παραπάνω μάλλον σουρεαλιστικό διάλογο πυροδότησε δημοσίευμα της εφημερίδας Canadian Press, το οποίο ανέφερε ότι οι αρχές ασφαλείας του Κεμπέκ εξετάζουν σενάρια διαχείρισης μιας ενδεχόμενης... αποκάλυψης όπου τα ζόμπι θα εισβάλλουν στη χώρα αλλά και μιας γενικότερης συζήτησης τον τελευταίο καιρό περί ζόμπι στις ΗΠΑ και τον Καναδά.



Σοβαρολογούσε; Όχι ακριβώς. Πάντως η απειλή μιας εισβολής ζόμπι χρησιμοποιείται συχνά ως σενάριο πολέμου ή σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περιπτώσεις ασκήσεων φυσικών και άλλων καταστροφών και ίσως η ερώτηση του Καναδού βουλευτή στόχευσε στη διερεύνηση του κατά πόσο η Καναδική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν έκτακτο κίνδυνο.



«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν θα συμβεί... Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού μας του Καναδά δεν θα γίνουμε ποτέ ένας παράδεισος για τα ζόμπι!», διαβεβαίωσε αποφασιστικά ο υπουργός Τζον Μπερντ κάνοντας παράλληλα ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «dead-dicated» (σ.σ. dedicated σημαίνει αφοσιωμένος και dead νεκρός), το οποίο προκάλεσε γέλιο στην αίθουσα.




tsekouratoi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets