Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚ: Ο Πιστόριους σκότωσε τη γυναίκα του!

ΣΟΚ: Ο Πιστόριους σκότωσε τη γυναίκα του!

Ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους είναι γνωστός στον πλανήτη ως ο «γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια». Τώρα το όνομά του κάνει το γύρο του κόσμου εξαιτίας μια πολύ τραγικής είδησης.
Ο αθλητής συνελήφθη για τη δολοφονία της συντρόφου του, την 30χρονη πρώην μοντέλο Ρέεβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή πίστεψε ότι ήταν…
διαρρήκτης!

Το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα.

Η γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και τα χέρια και πέθανε...



Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δέχτηκε τουλάχιστον δύο σφαίρες, και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού που έφτασε στο σημείο, δεν μπόρεσε να σωθεί.

Ο Πιστόριους ήταν ο πρώτος αθλητής χωρίς κάτω άκρα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2012 στους Αγώνες του Λονδίνου έφτασε στον ημιτελικό των 400 μέτρων.

Ενας αθλητής-μύθος

Ο Πιστόριους, γνωστός και με το προσωνύμιο "Blade Runner", αποτελεί αθλητή-σύμβολο καθώς αν και ακρωτηριάστηκε και στα δύο του πόδια σε ηλικία 11 μηνών αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και μαλιστα να πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίο επίπεδο.

Η πρώτη του διάκριση ήρθε το 2004 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χρυσό στα 200, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης και στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε (100, 200 και 400 μέτρα).

Στη συνέχεια βγήκε νικητής από τη διαμάχη του με την IAAF (πίστευαν πως κάποια από τα τεχνητά μέλη που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους του έδιναν πλεονέκτημα έναντι αρτιμελών αθλητών) και κατάφερε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.

Εκεί έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα 200 μέτρα ενώ ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας της Νότιας Αφρικής στον τελικό.

Ετοιμαζόταν για την έκπληξη!

Η σχέση τους μετρούσε μόλις λίγους μήνες ζωής και κόπηκε άδοξα τα ξημερώματα από το οπλισμένο χέρι του Όσκαρ Πιστόριους.

Η 30χρονη Reeva Steenkamp, πρώην μοντέλο, ετοιμαζόταν να κάνει έκπληξη στον αγαπημένο της, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενόψει της ημέρας των ερωτευμένων.

Άλλωστε μία ημέρα πριν είχε δηλώσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter τον ενθουσιασμό της για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

«Τι εκπλήξεις ετοιμάζετε για τους αγαπημένους σας αύριο;» έγραψε η Reeva μία ημέρα πριν το τραγικό γεγονός.



Ενώ αργότερα απαντώντας σε έναν follower σχολίασε: «Αυτό ακούγεται φανταστικό! Έτσι πρέπει! Πρέπει να είναι μια ημέρα αγάπης για όλους».







briefiengnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets