Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Apple χάνει μάχη στη Βραζιλία για την ιδιοκτησία του όρου "iPhone"

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας αποφάσισαν ότι η Apple δεν έχει αποκλειστικά δικαιώματα στη χρήση του όρου "iPhone" στη χώρα αλλά ο αμερικάνικος τεχνολογικός γίγαντας έχει ήδη καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης που οφείλεται στην Gradiente Eletronica, μία τοπική εταιρία η οποία κατοχύρωσε την ονομασία το 2000, επτά χρόνια πριν από την Apple.H εταιρία που εδρεύει στο Κουπερτίνο μπορεί να συνεχίσει να πουλάει συσκευές με την επωνυμία αλλά η απόφαση δίνει το δικαίωμα στην Gradiente να τη μηνύσει για την αποκλειστική χρήση του όρου στη μεγαλύτερη αγορά της νοτίου Αμερικής. Από το ινστιτούτο βιομηχανικής ιδιοκτησίας δήλωσαν ότι η απόφαση αφορά μόνο τις συσκευές ενώ η καλιφορνέζικη εταιρία συνεχίζει να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα οπουδήποτε αλλού.

Η Apple ισχυρίστηκε ότι η Gradiente για πρώτη φορά διέθεσε προϊόν με την ονομασία "iPhone" τον Δεκέμβριο που μας πέρασε οπότε ζητά να ακυρωθεί η ιδιοκτησία λόγω λήξης προθεσμιών κατοχύρωσης, γιατί η βραζιλιάνικη εταιρία δε χρησιμοποίησε το όνομα από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Η εταιρία που εδρεύει στο Μανάος διαθέτει στην αγορά το "iPhone Neo One" με λειτουργικό Android για 599 ρεάλς ή 304 δολάρια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναμετέδωσε δήλωση του προέδρου της Gradiente οποίος φέρεται να είπε ότι "είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για οποιοδήποτε ζήτημα, δεν είμαστε φανατικοί".

Το iPhone Neo One κατασκευάζεται από τη Foxconn η οποία μεταξύ των άλλων παράγει συσκευές iPhone και iPad στις εγκαταστάσεις της στη Βραζιλία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets