Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η ενδεκάδα του Τσιάρτα για την Ρωσία

Για την ενδεκάδα που θα διάλεγε ο ίδιος κόντρα στους Ρώσους και το τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να πάρει την πρόκριση μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας.

 










Για τους δύο πρώτους αγώνες του ομίλου με Πολωνία και Τσεχία

«Από την αρχή γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολα, πριν ακόμα αρχίσει η διοργάνωση. Ξέραμε ότι είμαστε σε έναν όμιλο που μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα, ενώ μπορεί να μην καταφέρουμε και τίποτα. Μετά από δύο αγώνες έχουμε μία καλύτερη εικόνα όσο αφορά τις δυνατότητες της Εθνικής και την φιλοσοφία της ομάδας μας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα.

Στο ποδόσφαιρο οι συγκυρίες παίζουν σημαντικό ρόλο. Στο παιχνίδι με την Πολωνία βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, είχαμε τον τραυματισμό του Αβραάμ (Παπαδόπουλου) και την αποβολή του Παπασταθόπουλου, όμως στο δεύτερο μέρος δείξαμε το… ελληνικό πρόσωπο και βρεθήκαμε να έχουμε τη νίκη στα πόδια μας. Ωστόσο, το χαμένο πέναλτι μας στέρησε τη νίκη και μείναμε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο δεύτερο παιχνίδι βρεθήκαμε με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Μετά μειώσαμε χάρη σε ένα λάθος του κορυφαίου Τσέχ, αφού και οι καλύτεροι μπορούν να κάνουν λάθη. Δεν υπήρχε υπομονή στο παιχνίδι μας και διαλέξαμε έναν ανορθόδοξο τρόπο να παίξουμε. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε τίποτα το ιδιαίτερο και στο δεύτερο ματς.

Νομίζω κάποια πράγματα τα έχεις δουλέψει, τα ξέρεις και πας μέχρι τέλους με αυτά που έχεις δουλέψει. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Τσεχία η απουσία του Ροζίτσκι δούλεψε υπέρ μας. Είχαμε, όμως, στερέψει από ιδέες με την μπάλα χαμηλά και δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Δεν δημιουργήσαμε και όταν δεν δημιουργείς στο ποδόσφαιρο ορθόδοξα έχεις ελάχιστες ως μηδαμινές πιθανότητες να κάνεις κάτι».

Για το παιχνίδι Ελλάδα-Ρωσία

«Είναι καλό για εμάς ότι πάμε για ένα αποτέλεσμα. Αν μου έλεγες τι θα έκανα, θα παρέτασσα την ομάδα με σύστημα 3-4-1-2.

Στο τέρμα τον Σηφάκη και στην άμυνα τους Κατσουράνη, Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στα πλάγια θα είχα τον Τοροσίδη και τον Τζαβέλλα, ενώ στο κέντρο θα ήταν δύο αμυντικά χαφ που θα έχουν τρεξίματα και θα έχουν δημιουργικές ικανότητες. Δηλαδή, τον Μανιάτη και τον Φωτάκη. Πιο μπροστά θα είχα να επιλέξω ανάμεσα στον Φορτούνη, τον Νίνη ή τον Σαμαρά. Ο ένας επιθετικός θα ήταν ο Μήτρογλου και ο άλλος ο Σαλπιγγίδης ή ο Γκέκας.

Όπως είδαμε στο τελευταίο ματς των Ρώσων, τα μπακ τους δεν ανέβαιναν αρκετά. Έτσι δίνεται ελευθερία στον Τοροσίδη και στον Τζαβέλλα να παίρνουν πρωτοβουλίες. Θα επιδίωκα να παίξω από τα πλάγια και θα έπαιζα με σέντρες από εκεί για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε φάσεις.

Θα είχαμε τους τρεις αμυντικούς πανέτοιμους να μην πάρει μπάλα ο Αρσάβιν. Θα πίεζα ψηλά τους Ρώσους ούτως ώστε να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις της νίκης. Αν ήμουν εγώ στη θέση του κ. Σάντος, αυτή τη σύνθεση θα κατέβαζα. Με αυτό τον τρόπο δεν είσαι αμυντικογενής και από το κέντρο του γηπέδου θα είχα τη δυνατότητα να γεμίσω στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό είναι το σημαντικό, να δημιουργείς από τα πλάγια ή το κέντρο και να έχεις ταυτόχρονα παίκτες μέσα ή έξω από την περιοχή».

Για το αν πρέπει να ρισκάρει η Εθνική

«Ναι, φυσικά χρειάζεται να ρισκάρει. Αν δεν ρισκάρεις, δεν μπορείς να πάρεις την πρόκριση. Μπαίνεις από την αρχή δυνατά και προσπαθείς να έχεις τις προϋποθέσεις να πάρεις το ματς. Μέχρι σήμερα κυνηγάγαμε το σκορ. Από εκεί και πέρα, θα κυνηγούσα με την επίθεση να πάρω ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλει πολλή συγκέντρωση, να μην αφήσω τους Ρώσους να αναπτύξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους και να μην έχουν τις προϋποθέσεις να σκοράρουν».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets