Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Είδος πολυτελείας, πλέον, και το δίπλωμα οδήγησης...

Είδος πολυτελείας, πλέον, και το δίπλωμα οδήγησης... Εξαιτίας της κρίσης και του υψηλού κόστους απόκτησης
Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια μία από τις αγαπημένες φράσεις ενός εφήβου, ήταν «να γίνω δεκαοχτώ χρονών...




να βγάλω δίπλωμα οδήγησης». Σήμερα, το νεανικό όνειρο μοιάζει να είναι εξωπραγματικό και ανέφικτο. Αφενός λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα, αφετέρου γιατί το κόστος για ένα δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου έχει φτάσει στα ύψη.



Από τα μεγάλα θύματα αυτής της κατάστασης είναι ως εκ τούτου και οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι όπως εμφατικά τονίζουν έχουν φτάσει στα όρια τους, καθώς ο τελευταίος χρόνος χαρακτηρίζεται τουλάχιστον "εφιαλτικός".



Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Νοτίου Αττικής, Αθανάσιος Καλύβας αναφέρει ότι «υπάρχει και στον κλάδο μας, όπως σχεδόν και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολύ μεγάλη κρίση, παρά το γεγονός ότι έχουμε ρίξει τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα κι ενώ ταυτόχρονα η τιμή της βενζίνης έχει πάρει την «ανηφόρα».



Παράλληλα καταγγέλλει κρούσματα αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς όπως λέει «εν μέσω αυτής της κατάστασης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού από σχολή που πλασάρεται μέσω Ίντερνετ. Συγκεκριμένα, η εν λόγω σχολή παρέχει τις υπηρεσίες της σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς όμως να προσφέρει και ποιοτικά ανάλογες υπηρεσίες».



Ειδικότερα, αναφέρει ότι, δεν γίνονται τα απαιτούμενα σε αριθμό θεωρητικά, αλλά και πρακτικά μαθήματα με αποτέλεσμα οι εξεταζόμενοι να κόβονται και να αναγκάζονται να δίνουν δεύτερη και τρίτη φορά με αποτέλεσμα το αρχικό όφελος να αντισταθμίζεται με τις πολλές και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.



thebest.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets